free bootstrap builder

Tervetuloa Studio Valopilkun asiakkaaksi!

Studiokuvauksissa palvelemme teitä kotistudiollamme Kempeleen Linnakankaalla aivan Oulun rajan tuntumassa hyvien kulkuyhteyksien päässä. Halutessanne voitte tilata meiltä kuvauksen Kotikuvaus-palveluna, jossa studio siirtyy kotiisi valoineen, taustoineen ja rekvisiittoineen. Sään salliessa voitte tilata kuvauksen toivomaanne paikkaan luonnon maisemiin. 


#lapsikuvaus #vauvakuvaus #vastasyntyneenkuvaus #newbornkuvaus #yksivuotiskuvaus #oulu #kempele

Kuvauspalvelut

Pienten kanssa on paljon erilaisia muuttujia, joten varaamme kuvauksiin aina runsaasti aikaa. Näin voimme varmistaa kiireettömän aikataulun, jossa jää tarvittaessa tilaa tauollekin.
Kuvauksen jälkeen toimitamme teille kaikista onnistuneista otoksista pienet digitaaliset esikatselukuvat, jotka voitte vapaasti ladata muistoksi ja vaikkapa julkaista somessa ystävillesi nähtäväksi.
 Nähtyänne esikatselukuvat voitte jättää tilauksen mieluisimmista otoksista kuvasivustomme kautta.

Mobirise

Studiokuvaus

Kuvaamme studiokuvauksemme ammattimaisessa kotistudiossamme. Meiltä löytyy erivärisiä taustavaihtoehtoja, sekä erilaista rekvisiittaa joita voimme käyttää toiveidenne mukaan.

Halutessanne voitte tuoda omia rakkaita esineitä ja leluja mukaan kuvaukseen. Niillä voi saada kuviin oman persoonallisen lisän.

Mobirise

Kotikuvaus

Yksi suosituista palveluistamme on tarjota mahdollisuutta kuvata lapsia heidän omissa kodeissaan. Monet vanhemmat ovat kokeneet tämän vaivattomana vaihtoehtona, kun studio tuodaan lapsen omaan kotiin. Näin lapset ovat pystyneet paremmin rentoutumaan tutussa ja turvallisessa ympäristössä, ja samalla olemme voineet ikuistaa myös palan lapsen omaa lapsuuden kotia sitä haluttaessa.

Kotikuvaus voidaan toteuttaa studiovaloilla ja kuvaustaustalla, tai vaihtoehtoisesti ns. life style -kuvauksena jossa kuvauksen taustana toimii kotiympäristö.

Teemme kotikuvauksia Oulun seudulla n. 30km säteellä. Kauempana tehtäviin kuvauksiin lisäämme kilometrikorvaukset.

Mobirise

Miljöökuvaus

Sään salliessa kuvaamme lapsia mielellämme myös ulkomiljöössä. Kuvausympäristöksi sopii puisto tai vaikka oma pihapiiri. Voimme myös yhdessä miettiä muita mielenkiintoisia kuvauskohteita.

Miljöökuvauksia teemme Oulun seudulla 30km säteellä, ja sitä kauempana tehtäviin kuvauksiin lisäämme kilometrikorvaukset.

MIKÄ OLISI PARAS IKÄ KUVAUKSEEN?

Lapsen jokainen hetki ja jokainen ikävaihe ovat muistamisen arvoisia. Toisin sanoen, aina on oikea aika ikuistaa lapsuuden hetkiä. Tässä on kuitenkin joitakin ajatuksia siitä, minkälaisia mahdolllisuuksia lapsen eri ikävaiheet tarjoavat valokuvaukseen, ja joiden pohjalta voimme alkaa suunnittelemaan kuvausta.

Mobirise

Vastasyntyneen kuvaus 


Lapsen ensimmäiset päivät ovat ainutlaatuisia, mutta nopeasti ohi kiitäviä hetkiä joiden ikuistaminen on erityisen arvokasta. Vastasyntynyt olisi hyvä valokuvata kymmenen ensimmäisen päivän aikana, sillä vastasyntyneiden varhaiset piirteet häviävät nopeasti. Silloin myös mahdollinen koliikki tai vauvan luonnolliset pienet ihon ongelmat eivät ole vielä alkaneet. Tällöin vastasyntynyt nukkuu paljon, ja hänestä on mahdollisuus saada myös kauniita unikuvia, joista välittyy hienosti elämän ensihetkien rauha.

Kuvausta ennen voi yrittää pitää vauvaa vähän enemmän valveilla, syöttää tiheämmin parin tunnin ajan ennen kuvausta tai vaikka kylvettää. Näillä kikoilla voidaan saada vauva levollisemmaksi ja unisemmaksi jos unikuvat miellyttävät teitä. Jos vauva ei ole uninen, niin älkää stressatko otetaan silloin ihanat kuvat hereillä.

Vastasyntyneen kuvaukseen on hyvä varata runsaasti aikaa 1-2,5 h, jotta lasta voidaan tarvittaessa ruokkia ja hänet saadaan pidettyä muutenkin tyytyväisenä. Lämmitämme vastasyntyneiden kuvauksissa kuvaustilan normaalia lämpimämmäksi, että pienokainen pysyy lämpimänä.

Halutessanne voitte varata alustavan kuvausajan jo raskausaikana lasketun ajan perusteella. Tarvittaessa sitä voidaan muuttaa syntymän ajankohdan mukaan. Meiltä löytyy vauvakuvaukseen paljon rekvisiittaa, mutta halutessanne voimme käyttää myös teille tärkeitä esineitä ja vaatteita.

Ideoita vastasyntyneen kuvien käyttöön: ristiäis- ja nimiäsikortit, lahjat kummeille ja isovanhemmille, kysy mahdollisuudesta korttien tekemiseen!

Mobirise

Alle 1-vuotiaan kuvaus


Syntymän jälkeisistä päivistä vauvan seuraava kuvauksellisesti hyvä ajankohta on 3-4kk iässä. Tämän ikäinen vauva on aktiivisen ilmeikäs, viihtyy jonkin verran jo vatsallaan ja jaksaa jo kannatella päätään. Tämä tarjoaa monia kuvauksellisesti monipuolisia hetkiä, joissa lapsen oma persoona alkaa todella säihkyä.

Seuraavat kuvauksellisesti mielenkiintoiset hetket ovat 5-8 kuukauden iässä, jolloin monet vauvat oppivat istumaan. Tällöin vauvat ovat innokkaita poseeraamaan, mutta eivät kuitenkaan pääse seikkailemaan pois kuvauspaikalta. Jos itsenäisesti istuminen on vielä hieman horjuvaa, meiltä löytyy istumista tukevaa rekvisiittaa.

Mobirise

1v-kuvaus

Varaamme aina runsaasti aikaa kuvaukseen. Lapset ovat yksilöitä kuten me kaikki. Toiset ovat heti valmiina toimintaan, kun taas toiset ottavat enemmän aikaa tottua uuteen tilanteeseen.

Kuvaustilanne etenee leikin ja lapsen mielenkiinnon kautta, ja lapsen sekä perheen omilla ehdoilla. Pienten kuvattavien keskittyminen ja jaksaminen on aina rajallista, joten on hyvä keskittyä kuvauksessa siihen mikä tärkeintä esim. lapsen 1-vuotiskuvat tai vaikkapa perhe- tai sisaruskuvat. Lasten jaksamisen huomioon ottaen voi olla hyvä rytmittää kuvaus niin, että otetaan vuoronperään kaikkia haluttuja kuvia. Tämä tekee myös lapselle vaihtelua kuvauksen etenemiseen ja mielenkiinto pysyy yllä.

Rekvisiitalla on lapsikuvauksessa aina kaksi merkitystä: miltä se näyttää kuvassa, ja miten se saa lapsen viihtymään kuvaustilanteessa. Rekvisiitan ei ole aina edes pakko näkyä kuvassa, vaan sen voi olla tuomassa lapselle mielenkiintoa kuvausalueen ulkopuolelta. Otamme huomioon toiveenne rekvisiitan käytön suhteen.

Mobirise

Muut kuvausideat


Suosittuja ikuistamisen arvoisia vaiheita ovat kun lapset täyttävät täysiä vuosia. Perinteeksi muodostuneen 1-vuotiskuvauksen lisäksi jokainen ikä tarjoaa omat mahdollisuutensa lapsen ainutkertaisten hetkien tallentamiseen valokuviin.

Lapsen kasvaessa hänen omat mielenkiinnon kohteensa ja harrastuksensa lisääntyvät. Niiden tuominen mukaan valokuviin tuo niihin lisää lapsen omaa persoonaa.  Jotta lapsen persoonallisuus saataisiin mahdollisimman hyvin mukaan kuviin, olemme avoimia myös erilaisille kuvausideoille. Harrastaako lapsesi jotain urheilulajia, lukemista, pienoismalleja tai ratsastusta? Tai olisiko mukava saada lapsesta muotokuva yhdessä rakkaan lemmikkieläimen kanssa hyvässä miljöössä? Kerro rohkeasti ideasi, niin kerromme miten ne olisi mahdollista toteuttaa.

Vuosikuvien ja harrastekuvien käyttöideoita: vuosilahjat kummeille ja isovanhemmille, persoonalliset synttärikutsut yms. Kysy mahdollisuutta korttien tekemiseen! 

Ohjeita & Infoa

Kuvaukseen valmistautumiseen

Mobirise

Yleisiä ohjeita kuvaukseen


Pienten kanssa on paljon erilaisia muuttujia, joten varaamme kuvauksiin aina runsaasti aikaa. Näin voimme varmistaa kiireettömän aikataulun, jossa jää tarvittaessa tilaa tauollekin.

Otamme aina paljon monipuolisesti erilaisia kuvia, ja halutessa usean rekvisiitan kanssa.

Varaa kuvausaika lapsen päiväunirytmin mukaan, niin että hän on hyvin levännyt ja ettei päiväuniaika ole heti lähestymässä. Tämä ohje ei koske kuitenkaan vastasyntyneen kuvausta jos toiveissa on saada unikuvia.

Sairasta lasta ei kannata tuoda kuvaukseen, joten sairauden sattuessa ota yhteyttä, niin varaamme teille uuden kuvausajan.

Suosittelemme pesemään lapsen kasvot ja kädet huolellisesti ennen kuvausta. Pienten lasten ruokailusta jää luonnollisesti helposti jälkiä kasvoihin ja käsiin. Usein pienetkin jäljet värjäävistä elintarikkeista, kuten porkkanasta ja joistakin marjoista näkyvät helposti kuvissa.

Myös kasvojen, käsien ja muiden helposti kuivien ihoalueiden rasvaus hyvissä ajoin ennen kuvausta on suositeltavaa, sillä salamavalot tuovat helposti näkyviin kaikki yksityiskohdat.

Ota yhteyttä jos kuvaukseen valmistautumisesta tulee jotain kysyttävää!

Mobirise

Vaatteet


Pukeutumiseen ei ole yhtä ainoaa oikeaa tai väärää tapaa. Meille on tärkeää että te koette olonne rennoksi, juhlavaksi tai mitä ikinä haluatte! Tässä kuitenkin huomion arvoisia asioita kuvausvaatteiden suunnitteluun:

Riittävä kuvausaika mahdollistaa myös erilaisten kuvausvaatteiden käytön. Vaatteiden vaihtaminen vie kuitenkin aina aikaa itse kuvaukselta, joten kaksi asua on yleensä tarpeeksi.

Ota huomioon että kuvausvaatteet ovat lapselle sopivat ja hyvin istuvat, ja ettei esimerkiksi pitkät hihat peitä sormien näkyvyyttä.

Kirkkaat värit ohjaavat katsetta ja vievät huomiota, mikä voi olla myös hyvä tehokeino esimerkiksi harmaalla taustalla.

Isot ja värikkäät printit vaatteissa voivat toimia kohtuudessa, mutta voivat myös kilpailla huomiosta itse pääkohteen kanssa.

Valkoiset vaatteet vaalealla lapsella valkoisella taustalla ei ole este, kunhan tiedostaa että kuvat ovat tyyliltään todella vaaleita. Tästä löytyy kuvagalleriastamme monta hienoa esimerkkiä!

Lapsikuvissa myös harkittu vaatteiden puute toimii hyvin erityisesti vauvakuvissa! Vauvat ovat kuvissa luonnollisimmillaan paljaana. Käytössämme on harsoja ja peittoja, joilla voimme peittää paikat joita ei haluta mukaan kuviin. Vauvakuvauksissa meillä on käytössä lämpöpuhallin, ettei vauvalle tule kylmä. Pienet pojat näyttävät aina söpöiltä ilman paitaa, ja pienet paljaat varpaat näyttävät aina suloisilta! 

Mobirise

Kuvaustilanteessa toimiminen

Leikki-ikäistä lasta on hyvä yrittää ohjata leikin kautta. Mieleiset lelut tai muut mielenkiintoiset esineet kuvassa tai kuvan ulkopuolella auttavat pitämään lapsen innostuneena. Usein pelkkä yksinkertainen kurkistusleikki vanhemman kanssa tuo hymynhuulille!

Meiltä löytyy mukavasti erilaista rekvisiittaa jota voimme halutessanne käyttää. Vintage- tai modernin tyyliset elementit kuvissa voivat tukea kuvien yleistä tyyliä. Rekvisiitan käyttö ei kuitenkaan ole itsetarkoitus, vaan myös pelkistetyt kuvat joissa huomio kiinnittyy vain lapseen, toimivat mainiosti.

Kotistudiollamme voimme järjestää taustalle lapselle mieluisaa musiikkia joka saa pikkujalat vipattamaan.

Osoite

Sankarinkurvi 17
90450 Kempele

Yhteystiedot

Email: studiovalopilkku@gmail.com 
Puh: 0440818720                    

Linkit

Facebook
Instagram

Palaute

Ota yhteyttä ja kerro palautteesi tai ideasi. Kaikki palaute on tervetullutta!