Tietoa kuvauksista


pikkukuvaaja

Studiokuvaukset

Kuvaamme studiokuvauksemme ammattimaisessa kotistudiossamme. Meiltä löytyy erivärisiä taustavaihtoehtoja, sekä erilaista rekvisiittaa joita voimme käyttää toiveidenne mukaan. Halutessanne voitte tuoda omia rakkaita esineitä ja leluja mukaan kuvaukseen. Niillä voi saada kuviin oman persoonallisen lisän.

Kotikuvaukset

Yksi suosituista palveluistamme on tarjota mahdollisuutta kuvata lapsia heidän omissa kodeissaan. Monet vanhemmat ovat kokeneet tämän vaivattomana vaihtoehtona, kun studio tuodaan lapsen omaan kotiin. Näin lapset ovat pystyneet paremmin rentoutumaan tutussa ja turvallisessa ympäristössä, ja samalla olemme voineet ikuistaa myös palan lapsen omaa lapsuuden kotia sitä haluttaessa. Kuvaus toteutetaan ammattimaisella kalustolla laadusta tinkimättä. Teemme kotikuvauksia Oulun seudulla n. 30km säteellä. Kauempana tehtäviin kuvauksiin lisäämme kilometrikorvaukset.

Miljöökuvaukset

Sään salliessa kuvaamme lapsia mielellämme myös ulkomiljöössä. Kuvausympäristöksi sopii puisto tai vaikka oma pihapiiri. Voimme myös yhdessä miettiä muita mielenkiintoisia kuvauskohteita. Miljöökuvauksia teemme Oulun seudulla 30km säteellä, ja sitä kauempana tehtäviin kuvauksiin lisäämme kilometrikorvaukset.


Mikä olisi paras ikä lapsikuvaukseen?

Lapsen jokainen hetki ja jokainen ikävaihe ovat muistamisen arvoisia. Toisin sanoen, aina on oikea aika ikuistaa lapsuuden hetkiä. Tässä on kuitenkin joitakin ajatuksia siitä, minkälaisia mahdolllisuuksia lapsen eri ikävaiheet tarjoavat valokuvaukseen, ja joiden pohjalta voimme alkaa suunnittelemaan kuvausta.

Vastasyntyneen kuvaus

Lapsen ensimmäiset päivät ovat ainutlaatuisia, mutta nopeasti ohi kiitäviä hetkiä joiden ikuistaminen on erityisen arvokasta. Vastasyntynyt olisi hyvä valokuvata kahden ensimmäisen elinviikon aikana, sillä vastasyntyneiden varhaiset piirteet häviävät nopeasti. Silloin myös mahdollinen koliikki tai vauvan luonnolliset pienet ihon ongelmat eivät ole vielä alkaneet. Tällöin vastasyntynyt nukkuu paljon, ja hänestä on mahdollisuus saada myös kauniita unikuvia, joista välittyy hienosti elämän ensihetkien rauha.

Vastasyntyneen kuvaukseen on hyvä varata runsaasti aikaa, jotta lasta voidaan tarvittaessa ruokkia ja hänet saadaan pidettyä muutenkin tyytyväisenä. Lämmitämme vastasyntyneiden kuvauksissa kuvaustilan normaalia lämpimämmäksi, että pienokainen pysyy lämpimänä.

Kuvaamme vastasyntyneitä mielellämme myös kodeissanne.Tämä on koettu käytänölliseksi, sillä vastasyntyneen kanssa matkustaminen studioon ei ole aina mahdollista. Halutessanne voitte varata alustavan kuvausajan jo raskausaikana lasketun ajan perusteella. Tarvittaessa sitä voidaan muuttaa syntymän ajankohdan mukaan. Meiltä löytyy vauvakuvaukseen paljon rekvisiittaa, mutta halutessanne voimme käyttää myös teille tärkeitä esineitä.

Ideoita vastasyntyneen kuvien käyttöön: ristiäis- ja nimiäsikortit, lahjat kummeille ja isovanhemmille, kysy mahdollisuudesta korttien tekemiseen!

Alle 1-vuotiaiden kuvaukset

Syntymän jälkeisistä päivistä vauvan seuraava kuvauksellisesti hyvä ajankohta on 3-4kk iässä. Tämän ikäinen vauva on aktiivisen ilmeikäs, viihtyy jonkin verran jo vatsallaan ja jaksaa jo kannatella päätään. Tämä tarjoaa monia kuvauksellisesti monipuolisia hetkiä, joissa lapsen oma persoona alkaa todella säihkyä.

Seuraavat kuvauksellisesti mielenkiintoiset hetket ovat 5-8 kuukauden iässä, jolloin monet vauvat oppivat istumaan. Tällöin vauvat ovat innokkaita poseeraamaan, mutta eivät kuitenkaan pääse seikkailemaan pois kuvauspaikalta. Jos itsenäisesti istuminen on vielä hieman horjuvaa, meiltä löytyy istumista tukevaa rekvisiittaa.

1-vuotiskuvaukset, muut synttärikuvaukset ja harrastekuvaukset

Suosittuja ikuistamisen arvoisia vaiheita ovat kun lapset täyttävät täysiä vuosia. Perinteeksi muodostuneen 1-vuotiskuvauksen lisäksi jokainen ikä tarjoaa omat mahdollisuutensa lapsen ainutkertaisten hetkien tallentamiseen valokuviin.

Lapsen kasvaessa hänen omat mielenkiinnon kohteensa ja harrastuksensa lisääntyvät. Niiden tuominen mukaan valokuviin tuo niihin lisää lapsen omaa persoonaa. Jotta lapsen persoonallisuus saataisiin mahdollisimman hyvin mukaan kuviin, me Studio Valopilkussa olemme avoimia myös erilaisille kuvausideoille. Harrastaako lapsesi jotain urheilulajia, lukemista, pienoismalleja tai ratsastusta? Tai olisiko mukava saada lapsesta muotokuva yhdessä rakkaan lemmikkieläimen kanssa hyvässä miljöössä? Kerro rohkeasti ideasi, niin kerromme miten ne olisi mahdollista toteuttaa. Varaamme lapsikuvauksiin aikaa tunnista kahteen lapsen iästä ja olosuhteista riippuen.

Vuosikuvien ja harrastekuvien käyttöideoita: vuosilahjat kummeille ja isovanhemmille, persoonalliset synttärikutsut yms. Kysy mahdollisuutta korttien tekemiseen!

Muita huomion arvoisia asioita valmistautuessa valokuvaukseen

Pienten lasten ruokailusta jää luonnollisesti helposti jälkiä kasvoihin ja käsiin. Usein pienetkin jäljet värjäävistä elintarikkeista, kuten porkkanasta ja joistakin marjoista näkyvät helposti kuvissa. Myös kasvojen, käsien ja muiden helposti kuivien ihoalueiden rasvaus hyvissä ajoin ennen kuvausta on suositeltavaa, sillä salamavalot tuovat helposti näkyviin kaikki yksityiskohdat.